22 Oktobra, 2024
BalkanBosna i Hercegovina

Trebinje prvo na Međunarodnom turističkom sajmu u Berlinu

GRAD Trebinje sa “Hercegovačkom kućom” pobednik je izbora – najbolja svetska priča o održivom turizmu.

To prestižno takmičenje održano je u okviru Green Destinations Story Awards – top 100 Međunarodnog sajma turizma “ITB 2022” u Berlinu, a kako kaže gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić sam plasman među šest najboljih priča bio je ogroman uspeh.

– Priželjkivali smo da se završi ovako, ali bili smo izuzetno zadovoljni, najpre kada smo uvršteni među 100 priča, a potom smo ušli u uži izbor među najboljih šest. Ovo je svakako veliki uspeh za Trebinje, kao i za Republiku Srpsku. I ovaj put se timski rad pokazao kao dobitna kombinacija, počev od “Hercegovačke kuće”, preko Turističke organizacije, pa do svih turističkih radnika koji su dali svoj doprinos – istakao je gradonačelnik Ćurić.

On je dodao da njihov sledeći cilj da do 2030. postanu najpoželjniji mali grad na Balkanu.
“Hercegovačka kuća” predstavlja sjajan primer uključivanja lokalne zajednice i saradnje s čitavim nizom partnera. Radi se o brendiranom butiku domaćih hercegovačkih proizvoda u kojem lokalni proizvođači turistima mogu prodavati svoje tradicionalne proizvode i na taj način doprineti ekonomskom razvoju grada.
U Turističkoj organizaciji Trebinje smatraju da će ova nagrada biti još jedan “vetar u leđa” za sve one koji se bave tom granom privrede.

Tekst: novosti.rs

Foto: D. Curać

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *