20 Aprila, 2024
AktuelnoSrbija

Bronzana medalja sa Svetskog prvenstva za Milana Mirčića

Na 27. Konferenciji mladih naučnika — nezvaničnom Svetskom prvenstvu istraživačkih radova prirodnih nauka (ICYS 2021.) održanom 24.04.2021. i 25.04.2021. godine, srpski tim sastavljen od polaznika Regionalnog Centra za Talente Beograd 2 ostvario je izuzetan uspeh. Srpski tim je osvojio 5 medalja, specijalnu nagradu i nagradu za poster prezentaciju.

Milan Mirčić, učenik I razreda Gimnazije Mladenovac osvojio je bronzanu medalju za svoj rad iz oblasti infomratike. Iva Minić, učenica 14. beogradske gimnazije je osvojila srebrnu medalju iz oblasti Life Science, dok su bronzane medalje, pored Mirčića, osvojili Anisia Savić, učenica 13. beogradske gimnazije (Life Science), Jana Dragović, učenica Gimnazije u Kuršumliji (Informatika) i Mira Raičković, učenica 8. beogradske Gimnazije (Životna sredina). Specijalnu nagradu iz oblasti Životna sredina osvojila je učenica 5. beogradske gimnazije, Nada Matejić dok je Katarina Jeftić, takođe đak ove gimnazije, osvojila nagradu za izuzetnu poster prezentaciju.

Pre ovog takmičenja, mladi Milan Mirčić iz Mladenovca je učestvovao na Republičkoj smotri istraživačkih radova učenika srednjih škola, koja je održana 10.04.2021. godine u Beogradu, na kojoj je takođe ostvario zapažen rezultat, osvajanjem III mesta iz oblasti informatike.

Najsvežija nagrada predstavlja nastavak Mirčićevih uspeha koji je, krajem prošle godine, osvojio srebrnu medalju na Svetskoj olimpijadi inovativnih naučnih radova. Olimpijada je održana u Indoneziji, a Milan Mirčić  ju je dobio za Aplikaciju za prepoznavanje gitarskih akorda.

Tekst: Predrag Aleksendrić

Foto: facebook.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *