19 Aprila, 2024
Uncategorized

Redovna izborna Skupština Rvačkog saveza Beograda, 28. avgusta u Mladenovcu

Aleksandar Maksimović, proslavljeni srpski rvač, objavio je kandidaturu za predsednika Rvačkog saveza Beograda. Redovna izborna Skupština tog tela biće održana u subotu 28. avgusta u Mladenovcu, a kandidaturu je pored Maksimovića podneo i aktuelni predsednik RSB Dalibor Perović.

Nakon veoma uspeše takmičarske karijere, tokom koje je Aleksandar Maksimović zabeležio veliki broj nastupa u svim reprezentativnim uzrastima i osvojio značajan broj medalja na državnim i međunarodnim takmičenjima, kandidatura za predsednika RSB je očekivan potez.

Rvanjem je počeo da se bavi još davne 1998. godine, a najznačajniji rezultati su osvajanje srebrne medalje 2016. godine na Prvenstvu Evrope u Letoniji, kao i tri bronzane medalje na Evropskim prvenstvima. Pored toga, bio je i dva puta juniorski prvak Evrope, čime je postao prvi rvač koji je odbranio juniorsku titulu prvaka Starog kontinenta. Medalje i priznanja na domaćim takmičenjima ne može ni da prebroji, a zvanično je najbolji beogradski rvač u prethodnih 10 godina.

– Smatram da ličnim iskustvom i angažovanjem mogu zaista mnogo da doprinesem razvoju rvanja u Beogradu i da poboljšam uslove za trenažni proces i takmičenja na području glavnog grada. Cilj mi je da rvanje u Beogradu bude masovnije, pristupačnije i trofejnije. Postoji dosta stvari koje želim da promenim i unapredim u funkcionisanju Beogradskog saveza, a neke od planova sam izneo u svom programu rada Rvačkog saveza Beograda od 2020 do 2024 godine – kaže Maksimović i dodaje:

– Duži vremenski period razmišljam o kandidovanju za predsednika Beogradskog saveza, a nakon što sam dobio podršku najkvalitetnijih beogradskih klubova, kao i podršku porodice i prijatelja, siguran sam da je to prava stvar. Uveren sam da ću na izbornoj skupštini dobiti poverenje većine članova Rvačkog saveza Beograda.

Posebno mi prija podrška reprezentativnih kolega, selektora i trenera nacionalne reprezentacije, koji mi daju dodatnu energiju i samopouzdanje. Odmah nakon zvaničnog podnošenja Кandidature za predsednika RSB, dobio sam ogromnu podršku preko društvenih mreža, a naročito mi znači podrška naših šampiona Davora Štefaneka, braće Viktora i Mate Nemeša, Stevana Mićića – dodao je proslavljeni as.

Izvor: alo.rs

Foto: Profimedia

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *