13 Jula, 2024
Hrvatska

Ceo Zadar izašao na ulice i skandirao srpskom košarkašu!

Ne dešava se baš često da se u Hrvatskoj skandira nekom Srbinu, ali – i to se dogodilo. Učinio je to maltene ceo jedan grad.

Naime, iako ne briljira ove sezone, Cibona je bila veliki favorit protiv poslednjeplasirane ekipe ABA lige, Zadra, koji je ipak napravio podvig i trofej u svojoj dvorani “Krešimir Ćosić” osvojio pobedom od 89:76.

Među onima koji su učestvovali u ovoj senzaciji je i 25-godišnji srpski košarkaš, Stefan Fundić, koji je trijumfu doprineo sa sedam poena, te tri skoka u napadu.

A kada su košarkaši Zadra izašli pred narod, sa balkona im se obratio i ovaj krilni centar iz Beograda, koji je karijeru započeo u Beovuku 72, a posle kratkog nastupa za Vršac, prešao u Megu iz koje se u septembru 2019. otisnuo put Zadra. Saigrači su ga najavili sa “naš popularni Stipe”, njemu dobacivali uz osmehe “sad moraš ijekavicom”, ali je on i bez nje imao poruku za Zadrane:

“Ajoj, ljudi, šta da vam kažem… Prvi dan, kada sam došao, prvo su mi ljudi rekli koliko se dugo čeka trofej, pa tek posle ‘dobar dan’. Drago mi je da smo uspeli da donesemo trofej Zadru i nadam se, što je rekao Ive (Ivanov, saigrač), da se vidimo ponovo krajem petog, početkom šestog meseca”, rekao je Fundić, posle čega su mu hiljade građana Zadra skandarile “Stipe, Stipe!”.

U Zadru je, inače, po popisu iz 1991. godine živelo 14.112 Srba ili 10,3%, ali po popisu iz 2011. svega 2.168 naših sunarodnika živi tamo, što je samo 2,89% od ukupnog broja žitelja Zadra.

Tekst: blic.rs

Foto: zadarski.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *