22 Oktobra, 2024
Srbija

Jednoglasna odluka: Vranje domaćin JOAKIMA VUJIĆA

Vranje će biti domaćin 56. Festivala profesionalnih pozorišta Srbije “Joakim Vujić”, odlučila je Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, gradska većnica Zorica Jović i direktor vranjskog pozorišta Nenad Jović, susreli su se sa predsednikom Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije, Miodragom Dinulovićem.
On ih je upoznao sa jednoglasnom odlukom predsedništva Zajednice da vranjskom pozorištu i gradu Vranju bude poverena organizacija 56. Festivala profesionalnih pozorišta Srbije “Joakim Vujić”.
– Ceneći napore koje je ansambl vaše pozorišne kuće uložio u proteklih osam godina na očuvanju pozorišnog života grada, kao i rezultate koje je zabeležio upravo na festivalu “Joakim Vujić”, odluka da vam poverimo organizaciju festivala u godini kada ste se vratili u svoj pozorišni dom, više je nego opravdana i u svakom smislu mnogoznačna – rekao je prilikom susreta Dinulović.
– Grad Vranje Pozorište “Bora Stanković” počastvovani su što im se ukazala prilika da budu domaćini ovako značajnog pozorišnog festivala i priušte vranjskoj publici posebnu privilegiju da gledaju najbolja pozorišna ostvarenja.
Lokalna samouprava pružiće svu neophodnu podršku u realizaciji festivala – kazao je gradonačelnik Slobodan Milenković.
Festival “Joakim Vujić” je jedan od najznačajnijih pozorišnih festivala u našoj zemlji, čiji je jedan od pokrovitelja i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.
Festival je presek najbolje produkcije profesionalnih pozorišnih predstava Srbije od Šapca do Gračanice
Tekst: okradio.rs
Foto: vranje.org.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *