25 Juna, 2024
AktuelnoSrbija

“Braća Mirčić” devet godina “Između magije i hemije”

Devet godina za redom porodično preduzeće „Braća Mirčić“ sprovodi projekat „Vreme znanja“, a u okviru njega i manifestaciju „Između magije i hemije“. Ove godine domaćin manifestacije je bila OŠ „Sveti Sava“, a kao i prethodne četiri godine u njenu organizaciju su uključeni Srpsko hemijsko društvo i Hemijski fakultet u Beogradu.

Otvarajući manifestaciju „Između magije i hemije“ direktor OŠ „Sveti Sava“ Milisav Tomčić je pozdravio prisutnu decu i zahvalio se preduzeću „Braća Mirčić“ rekavši da su oni društveno odgovorna firma koja već godinama donira i ulaže u promociju nauke i obrazovanja, kakvih je malo danas.

Počasni gost dr Tomislav Tosti je prisutnim đacima demonstrirao neke od hemjskih eksperimenata istakavši da neki od njih „podsećaju na magiju“, otkrivši da se manifestacija zato i zove „Između magije i hemije“.

– Na ovakvim manifestacijama populišemo hemiju, ali smo malo i sebični pa vrbujemo buduće saradnike na Hemijskom fakultetu – rekao je profesor dr Živoslav Tešić istakavši da je Mladenovac rasadnik dobrih hemičara od kojih je jedan nastavnik na Hemijskom faklultetu, a nekoliko njih ima svetske karijere.

Osim Srpskog hemijskog društva, „Braća Mirčić“ na polju promocije i pomaganja nauci sarađuju i sa Rektoratom Univerziteta u Beogradu, Društvom fizičara Srbije, Društvom matematičara Srbije, a značajan doprinos predstavljaju i brojne donacije najboljim učenicima na školskim takmičenjima u Srbiji.

Tekst: Predrag Aleksendrić

Foto: Dragon star

One thought on ““Braća Mirčić” devet godina “Između magije i hemije”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *