19 Juna, 2024
Aktuelno

Od juče BG vozom od Mladenovca do Beograd centra (Prokopa)

Juče je krenula prva (obnovljena) linija BG voza od Mladenovca do Beograda, a Mladenovčane i druge putnike će na ovoj relaciji radnim danom prevoziti osam kompozicija raspoređenih na ukupno šest polazaka, po tri u oba smera.

Radnim danima polasci iz stanice Beograd centar su u 4.22 (dve kompozicije) i popodne u 15.56 i 16.56 (dve kompozicije). Iz Mladenovca, jutarnji polasci su u 5.47 i 6.07, a popodnevni polazak je u 18.02 (dve kompozicije).

Subotom, nedeljom i državnim praznicima, polasci iz prestonice su u 4.22 i 15.56, a iz stanice u Mladenovcu u 6.07 i 18.32.

Mladenovčani, koji u jutarnjim časovima ne mogu da uđu u autobuse na liniji 493 za Beograd, sada na raspolaganju imaju i dva jutarnja polaska BG voza. Kako navode iz JKP “Beogradski metro i voz”, kapacitet elektromotorne garniture koja saobraća na ovoj liniji je 300 mesta za sedenje i 300 za stajanje, a vreme putovanja je oko sat i 20 minuta. Voz će se, iz pravca Mladenovca, zaustavljati na stanicama: Vlaško polje, Sopot Kosmajski, Ralja, Ripanj tunel, Klenje, Ripanj, Resnik, Kijevo, Kneževac, Rakovica, Beograd centar.

To znači da Mladenovčani, koji u jutarnjim časovima ne mogu da uđu u autobuse na liniji 493 za Beograd, sada na raspolaganju imaju i dva jutarnja polaska BG voza. Kako navode iz JKP “Beogradski metro i voz”, kapacitet elektromotorne garniture koja saobraća na ovoj liniji je 300 mesta za sedenje i 300 za stajanje, a vreme putovanja je oko sat i 20 minuta. Voz će se, iz pravca Mladenovca, zaustavljati na stanicama: Vlaško polje, Sopot Kosmajski, Ralja, Ripanj tunel, Klenje, Ripanj, Resnik, Kijevo, Kneževac, Rakovica, Beograd centar.

U JKP “Beogradski metro i voz” napominju da Mladenovčani lako mogu da ostvavre vezu sa drugim delovima grada.

– Putnici u stanici Beograd centar mogu da presednu na voz koji saobraća na liniji Ovča – Batajnica – Ovča. Vezu sa vozom na relaciji Resnik – Ovča – Resnik mogu da ostvare presedanjem u stanicama Resnik, Kijevo, Kneževac i Rakovica – kažu u ovom preduzeću.

Na ovoj, kao i na prve dve linije BG voza, važe isključivo “bus plus” karte za javni gradski prevoz. Na pitanje ima li validatora u garniturama i na stanicama duž trase, kako bi se kontrolisala naplata karata, iz “Beogradskog metroa i voza” kažu da je formirana komisija koja radi na unapređenju usluge BG voza, i čiji je zadatak, pored ostalog, da obezbedi uslove za ugradnju validatora na svim stajalištima kojima saobraćaju vozovi iz sistema BG voza.

Tekst: Predrag Aleksendrić

Foto: nadrugipogled.com/arhiva

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *