25 Juna, 2024
AktuelnoBalkanSrbija

Demostranti upali u RTS

Građani su tokom protesta “Jedan od pet miliona” u Beogradu blokirali ulaz u RTS, a jedan deo njih je, predvođen liderom Pokreta Dveri Boškom Obradovićem, ušao je u prostorije javnog servisa. Stigla je policija. Obradović kaže da je Dragan Bujošević odbio zahtev da se organizatori vanredno uključe u program RTS i dodaje da ostaju.

Prisutni su pripadnici Žandarmerije. Za sada ne reaguju. sazvao vanrednu konferenciju za novinare

Jedna od organizatora protesta Jelena Anasonović kaže da ne vrše pritisak već traže objektivno informisanje. Ona je dodala da ima informacije da je napadnuta jedna osoba, a da je policija legitimisala pojedine građane.

“Nemojte da je neko slučajno napravio neku štetu. Razgovaramo sa gospodinom Zoranom Stanojevićem, tražimo uključenje u program”, poručio je na početku Boško Obradović. A nedugo zatim je naveo da je, upravo, svojim očima u telefonu Zorana Stanojevića pročitao poruku generalnog direktora RTS Dragana Bujoševića u kojoj je, navodno, stajalo: “Nemoj ništa dozvoliti, u 21h će ih policija izbaciti iz zgrade, boli me uvo za njih”. Zato i tražimo njegovu ostavku, dodao je. On tvrdi da je Bujošević to dogovorio s Vučićem. Zamolio je ministra unutrašnjih poslova da policija ne reaguje. Upozoravam Vučića i Stefanovića da se ne igraju s narodom, a građane pozivam da dođu, večeras ćemo osloboditi RTS, rekao je Obradović. Šta je problem da prime da gostuju organizatori dva minuta u Dnevniku 2, Dnevniku 3, rekao je.

“Ostajemo ovde i nećemo dozvoliti da Aleksandar Vučić sedam godine laže ovaj narod. Veliki lažovu došao ti je kraj, od večeras nema više laži, od večeras će RTS opet biti slobodna”, poručio je Obradović.

Na društvenim mrežama se pojavili snimci da u RTS ulazi Žandarmerija – ulaz iz Takovske.

Izvor: N1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *