14 Septembra, 2024
AktuelnoHrvatska

Umirovljenik Milan (82) iz Istre donirao ukupno 86.700 € zdravstvenim ustanovama

82-GODIŠNJI Milan Grozić iz Vranja, nadaleko poznat po velikim donacijama zdravstvu, ovog je puta Istarskim domovima zdravlja, Ispostavi Pazin, za potrebe Stacionara donirao bolnički krevet s lateralnim nagibom, antidekubitalni madrac, trapez i infuzijski stalak, u vrijednosti od oko 6.5 tisuća eura, piše Glas Istre.

Od 2022. godine Grozić je Istarskim domovima zdravlja za nabavu ultrazvučnog i još četiri aparata za ambulantu obiteljske medicine u Lupoglavu donirao 26.700 eura, Ispostavi Pazin za palijativu i za medicinsko-kemijski laboratorij, a sada i stacionar, ukupno 20.000 eura, potom u dva navrata Thalassotherapiji Opatija u susjednoj Primorsko-goranskoj županiji, za uređenje prostora dermatologije i neurologije oko 40.000 eura, vodeći računa o činjenici da je koriste i građani Istarske županije.

Sveukupno je zdravstvu Istarske i Primorsko-goranske županije donirao 86.700 eura ušteđevine.

“Što se tiče moje ekonomske situacije, kao što sam već rekao, imao sam lukrativno radno mjesto, dugi niz godina dobru plaću, bio sam šesnaest godina na funkcijama od predsjednika uprave, člana uprave, direktora podružnice osiguravajućeg društva Rijeka i u šest nadzornih odbora, ali sam samo od jednog primao naknadu. Prodao sam kuću u Matuljima i time podebljao ušteđevinu”, otkrio je.

“Tu ušteđevinu sam distribuirao na dvanaest unuka i dva praunuka moje dvije sestre i brata. Razmišljao sam što s ostatkom, da li u sport, socijalnu skrb, školstvo… Ali onda sam došao na ideju da donaciju usmjerim u zdravstvo koje je potrebno svima, od djece do umirovljenika. Tako sam i krenuo”, objasnio je.

Tekst: index.hr
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *