26 Juna, 2024
AktuelnoSrbija

Andrej Drobnjaković iz Beograda apsolutni pobenik međunarodne Stemko Olimpijade u Singapuru

Za 180 minuta takmičenja rešio je čak 120 zadataka i to u kategorijama iz fizike, matematike, biologije i hemije. To mu nije bilo dovoljno, pa se takmičio i u timskom inženjerskom izazovu.

Andrej Drobnjaković je osvojio zlatne medalje u svim tim oblastima i tako postao apsolutni pobednik međunarodne olimpijade u Singapuru!

On je gostujući na N1 televiziji rekao da mu je cilj da mladim ljudima prenese poruku da mogu da urade bilo šta ako izađu iz zone komfora i upuste se u nove radne pobede.

Interesantno je da Andrej u osnovnoj školi nije bio preterano zainteresovan za prirodne nauke, a fizika nije bila predmet iz kojeg je bio odličan kao sada.

„Učiteljica me je podstakla na rad iz matematike, a to se i nastavilo kada sam dobio nastavnicu koja mi je bila i razredna. To je dovelo do mnogih nagrada“, rekao je Andrej.

Uz matematiku i fiziku, Andrej svira klavir i rekreativno ide na plivanje.

Kaže da je ključ njegovog uspeha dobra organizacija vremena. Kao primer navodi svoje vršnjake, za koje kaže da mnogo gube vreme što i ne primećuju, ali se primećuje na njihovom ličnom životu.

„Mnogi kažu da nemaju vremena, ali se ne potrude da naprave vreme. Važno je da ne gubimo vreme na telefone, na konstantna ometanja. Jedna notifikacija je dovoljna da zasmeta i potpuno poremeti tok mišljenja“, kaže mladi matematičar.

Zato su samodisciplina i spremnost za rad ključni.

Tekst: n1info.rs
Foto: Matematička gimnazija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *