19 Juna, 2024
AktuelnoSrbija

Zagrepčanima u Beogradu besplatan smeštaj za koncert Rammstein-a. Može i ovako!

Nemačka grupa Rammstein održala je na beogradskom Ušću dva koncerta, 24. i 25. maja 2024. godine. Ovi koncerti nemačkih industrial metal titana zacementirali su njihovu reputaciju najvećeg i najimpresivnijeg live benda na svetu, dok je Beograd ponovo postao važan deo muzičke scene u Evropi, piše nova S.

Oko 120 hiljada ljudi imao je priliku da tokom dva dana vidi svoj omiljeni bend, a Beograd je poslednjih dana bukvalno bio preplavljen posetiocima iz svih delova Evrope – bilo je tu fanova iz svih zemalja regiona, posetilaca iz Velike Britanije, Francuske, Holandije, Danske, Turske, Rusije, Ukrajine, ali i onih koji su došli čak sa drugog kontinenta – iz Ujedinjenih Arapskih Emirata! Restorani i kafići ovih dana bili su popunjeni do poslednjeg mesta, a smeštajni kapaciteti u prestonici nedeljama su bili popunjeni pred zakazane nastupe – u hotelima je bilo nemoguće naći sobu, privatni smeštaj u užem i širem centru grada odavno je bio bukiran, pa mnogi su bili prinuđeni da iznajmljuju kuće i sobe u prigradskim naseljima: u Barajevu, Grockoj, Jakovu, Ledinama, Zemun Polju i drugim opštinama.

Za ove datume bilo je teško naći smeštaj u širem centru srpske prestonice, a oni koji su još bili slobodni, drastično su poskupeli. Tokom dva dana nastupa poznatog benda mogli su se pronaći po ceni apartmana i do 2.000 evra za noćenje. Cene smeštaja bile su u proseku i do 10 puta više nego inače.

Dok su jedni u tome videli kratkoročnu priliku za enormnu zaradu, neki drugi su se poneli ljudski (neko bi rekao i nadljudski) i svoj smeštaj u Beogradu ponudili besplatno „potpunim neznancima“. Naime reč je o jednom korisniku društvene mreže „X“ (bivši Tviter) sa pseudonimom @Big_Lebowskibg koji je, ispostaviće se kasnije, svoj smeštaj u prestonici Srbije besplatno ustupio bosanskom i hrvatskom piscu Hrvoju Juriću i njegovim prijateljima nakon koncerta Rammstein-a.

Jurić je o tome široku javnost obavestio putem mreže „X“ prokomentarisavši to na sledeći način:

„Samo da vam napišem koliko je Twitter zajednica jaka i dobra – nikad se nisam vidio s @Big_Lebowskibg, a čovjek mi je dao svoj stan da s Niprijama i frendovima prespavam nakon Rammsteina! Sreća pa smo se sutra dan stigli vidjeti, popiti koju i popričati“

Na ovu objavu je reagovao i @Big_Lebowskibg šaljivo napisavši: “Ja bih samo dodao da je Hrvoje čovek na mestu, ono baš! + u stanu sam zatekao više alkohola, nego što sam mu ostavio, tako da je opet dobrodošao.”

@Big_Lebowskibg je možda propustio priliku da za jednu noć zaradi nekoliko stotina evra, ali je nesumnjivo „zaradio“ veliko poštovanje ne samo Jurića sa prijateljima, već i velikog broja korisnika društvene mreže „X“, jer je pomenutu objavu do sada videlo preko 17 hiljada ljudi, a ona je mnoge inspirisala da sličnu uslugu ponude drugima u sličnim prilikama u budućnosti.

Tekst: Predrag Aleksendrić
Foto: Facebook/Ramsstein

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *