25 Juna, 2024
AktuelnoHrvatska

Ivan, koji brine o maloljetnim sestrama, o pomoći koju dobiva: Nisam se nadao

OVIH dana Hrvatsku je obišla priča o Ivanu Čavčiću (25) koji se sam brine o maloljetnim sestrama nakon smrti roditelja. Naime, on i njegove dvije maloljetne sestre ostali su bez oba roditelja u samo tri godine.

Mladi Ivan sam se brine za svoje sestre, Emu (11) i Magdalenu (16), kako ne bi završile u udomiteljskoj obitelji. Iako ima dobar posao, dogodili su mu se financijski problemi. Dignuo je kredit kako bi kupio nedovršenu kuću u Slobodnici, nedaleko od Slavonskog Broda, a uz to su mu ostala dva dodatna kredita od preminulih roditelja.

Ivanova priča ganula je mnoge diljem Hrvatske pa mu sada pomoć i donacije pristižu sa svih strana. HGSS-ovci iz Slavonskog Broda prvi su priskočili u pomoć. “Želimo pokazati da ne mora netko biti izgubljen u šumi ili na brdu da mi izašli pomoć, da možemo pomoći i na ovakav način”, rekao je Igor Bjelobabić iz HGSS-a za Regionalni Dnevnik HRT-a.

Skupili su nešto donacija i očekuju da će ih biti još. “Svi članovi stanice Slavonski Brod su htjeli pokazati da su uz njega, da žele pomoći, da žele biti dio ovog velikog kotačića koji se zavrtio”, dodao je Bjelobabić.

Ivan nije očekivao ovakav rasplet. “Stvarno se nisam nadao da će biti toliko pomoći i poziva od ljudi koji su se odazvali i koji su odvojili svoje vrijeme da mi pomognu, i financijski i s radovima”, rekao je Ivan.

“Svatko tko se javio dosta je pomogao i ja mislim da bi to bilo dosta”, kaže skromni mladić.

Tekst: index.hr
Foto: Screenshot/HRT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *