15 Aprila, 2024
AktuelnoSrbija

Održana premijera srpsko-američkog filma „48 sati i 1 minut“

U četvrtak uveče je u mts Dvorani održana svečana premijera srpsko-američkog filma “48 sati i 1 minut” uz prisustvo dela autorsko-glumačke ekipe.

Na crvenom tepihu i pred objektivima medija prošetala je postava dirljive psihološke drame koja prati priču o otmici i nestanaku dece i koja se već od sada nalazi na redovnom repertoaru bioskopa u Srbiji.

Jakim i višeminutnim aplauzom publika je pozdravila prisutnu ekipu, posebno glumce Sinišu Maksimovića, Marinu Ćosić, mladu Klara Hrvanović, kao i rediteljku i glavnu glumicu Sanju Rajačić.

„Verujem da će publika dugo pričati o ovom filmu, nakon napuštanja sale. To i jeste poenta ovog projekta, da se pokrene priča o bezbednosti dece i da svi mi preduzmemo bar jedan korak zarad promene,“ istakla je rediteljka.

Podsetimo, psihološka drama 48 sati i 1 minut prati Aleksandru koja se vraća u svoju otadžbinu, dve decenije nakon rata, u želji da, u duhu srpske kulture, odgoji ćerku. Porodična idila, međutim, biva uništena otmicom njene petogodišnje Lene, a izjava dežurnog policajca da se deca obično pojave do jutra, kao opravdanje za nepokretanje istrage dok ne prođe 48 sati nagoni Aleks da se sama uputi na ulice Beograda, u lavirint straha i nepoznatog.

BONUS – Turistička mapa Beograda

Beograd

Tekst: n1info.rs
Foto: Promo/Bojan Petrović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *