20 Aprila, 2024
AktuelnoSrbija

Mladi u selu Sonta (Apatin) prave pozorište: Ne želimo da sedimo skrštenih ruku

Mladi iz Sonte kod Apatina sakupljaju novac kako bi napravili pozorište u selu. Do cilja im je ostalo svega stotinjak hiljada dinara.

Seoski Dom kulture je centar svih dešavanja u selu. Koriste ga svi, mladi, škola, meštani. Dom kulture zahteva ulaganja kako bi mogle da se izvode pozorišne predstave, a upravo je to bio razlog da se akcija prikupljanja novca pokrene na platformi Donacije.rs. 

Da bi pozorište mladih u Sonti postalo stvarnost neophodno je prikupiri još  100.000 dinara.

Direktor Centra za kulturu i obrazovanje Nikola Dobrijević iz Sonte ocenio je kako je javnost prepoznala značaj same ideje.

„Baš se brzo raširilo po celoj Srbiji i donacije su stizale prilično brzo. Tako da smo blizu kraja, stotinjak i nešto hiljada. Ali kada se akcija završimo verovatno tu neće biti kraj jer sredstava će uvek trebati“, kaže direktor Dobrijević.

Prema njegovim rečima Dom kulture je izgrađen pre 40-ak godina i od tada nije obnavaljan.

„To je seoski Dom kulture koji koriste udruženja. On je dosta veliki ali neprilagođen savremenim uslovima. Krenuli smo da nabavljamo novu tehniku, scensku mehaniku, zavese…“, navodi direktor kulturne ustanove.

Međutim, i nakon akcije, kako kaže, planiraju da menjaju i prozore na objektu da bi zimi bilo toplo.

„Posla, nikad kraja“, napominje.

Kako kaže, podrška od loklane samouprave postoji, mi svake odine ponešto da uradimo ali „ne želimo da sedimo skrštenih ruku“.

Do sada je prikupljeno 271.387 dinara.

Tekst: n1info.rs
Foto: radioapatin.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *