24 Jula, 2024
AktuelnoZanimljivosti

Frimont: Grad u kojem većina stanovnika ima platu veću od 5.700 evra mesečno

Novac ne kupuje sreću, ali ValletHub-ovo istraživanje je pokazalo da Frimont ima najveći broj domaćinstava u SAD – čak 80 odsto – sa godišnjim prihodima većim od 75.000 dolara, odnosno 6.250 dolara mesečno (5.700 evra).

Frimont u Kaliforniji je najsrećniji grad u Sjedinjenim Državama Ili je barem to pokazalo istraživanje ValletHub-a, veb stranice specijalizovane za lične finansije. Štaviše, Frimont se već petu godinu zaredom smatra najsrećnijim gradom u SAD.

Frimont je došao na prvo mesto zahvaljujući studiji koja je analizirala podatke u tri glavne oblasti – emocionalno i fizičko blagostanje stanovnika, prihod i zapošljavanje, i zajednica i životna sredina – u 182 najveća američka grada, prenosi Punkufer.

Tačnije, analizirani su podaci kao što su indeks zadovoljstva, prosečna količina sna, bavljenje sportom, očekivani životni vek, broj razvoda, stopa nezaposlenosti, godišnji prihod i sl.

ValletHub je otkrio da su ljudi u Frimontu izuzetno zadovoljni svojim životima, imaju nisku stopu depresije i dug životni vek. Osim toga, taj grad ima najnižu stopu razvoda u zemlji.

Zanimljivo je napomenuti da je Kalifornija najzastupljenija američka država na ValletHub-ovoj listi 10 najsrećnijih gradova. Pored Frimonta, na listi su još tri grada u Kaliforniji – San Hoze na trećem mestu, Ervajn na petom i San Francisko na sedmom mestu.

Tekst: n1info.rs
Foto: GETTY

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *