14 Aprila, 2024
AktuelnoSrbija

Neobična kuća u Kragujevcu koja pleni prelepim muralom

Neobična kuća u Kragujevcu svakodnevno privlači pažnju prolaznika. Njeni vlasnici, šestočlana porodica Tomašević, umesto majstora za fasadu, odlučili su da angažuju umetnike, da im na zidu kuće oslikaju mural sa prolećnim motivima.

„Ovo je umetničko delo, tako da svakako ima tu vrednost, tu nema dileme, definitivno, a sve ostalo je stvar ukusa, da li će nekome da se dopadne ili ne, bitno je da mi uživamo u istom, da nam mami osmeh, to je bio cilj“, kaže za N1 vlasnica kuće Jelena Tomašević.

Dodaje da im dolaze deca iz kraja, fotografišu se, uživaju, „neki misle da je možda vrtić, neki igraonica, al to smo mi, mi smo mešovita grupa, imamo četvoro dece različitog uzrasta“.

Jelena i njen suprug Vladimir su umetnici po zanimanju, ona grafički dizajner, a on vokalni solista, otuda i ne čudi smelost da se upuste u ovakav jedan poduhvat.

Oni su odlučili da angažuju ruskog umetnika Andreja Kolosova, koji trenutno živi i radi u Beogradu, i magija je stvorena.

„Pored četvoro dece koje imamo, kod nas je stalno pozorište u kući. Volimo to šarenilo, setili smo se cvetova, želeli smo da to bude šareno. I sa Andrejem sam uspeo na kraju da nađem prelepo rešenje, i to smo i ostvarili“, priča sa osmehom Vladimir.

U njihovoj porodici ljubavi i umetnosti ima na pretek, a najsrećniji su naravno najmlađi, koji ponosno svima pokazuju svoju kuću.

Tekst: n1info.rs
Foto: n1info.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *