19 Aprila, 2024
AktuelnoHrvatska

Predivan potez jedne majke koja je pomogla uplakanoj nepoznatoj ženi

Predivan potez jedne majke koja je nesebično i bez mnogo razmišljanja pomogla uplakanoj nepoznatoj ženi koja se, uslijed prehlade svog djeteta, našla u velikom problemu, obišla je i rasplakala Balkan.

Naime, Hrvatica koja se na Tiktoku potpisuje kao “mamabenedikta” ispričala je kako je sasvim slučajno, dok je uzimala svoju djecu iz vrtića čula razgovor nepoznate žene i radnice vrtića. Kako je objasnila, od majke se tražilo da dijete zbog prehlade sjutra ostane kod kuće. Iako ovakav zahtjev nije neobičan, Hrvatica je međutim vidjela da je majka u suzama priznala da zbog posla, dijete nema gdje da ostavi. Tada je ona nastupila.

“Dok sam uzimala svoju djecu iz vrtića, načula sam slučajno razgovor između jedne tete i jedne mame drugog djeteta. Naime, mama je pokupila dijete jer joj je dijete povratilo, i teta joj je rekla da ukoliko i kasnije bude povraćalo da sjutra ne dođe u vrtić…

Ta žena je tada počela tako drhtavim glasom da priča i da objašnjava kako sjutra ima drugi probni rad na poslu, da ne može odmah izostati s posla, na početku… Mislim razumijem obje strane.

Ja ono razmišljam, ja sam kod kuće sjutra. Zbog toga priđem ženi i kažem ‘Hej slušaj, ja sam kod kuće sjutra, ukoliko ti treba pomoć, rado ću pričuvati tvoje dijete. Moje će ćerke da idu u vrtić, ja ću po kući čistiti, praviću kolače, može biti kod mene, nema problema, znam da se nosim sa povraćanjem, imam ih dvoje’.

I u tom trenutku ta žena je počela tako da plače, da sam i ja počela da plačem. Suza suzu stiže. Vjerujem da bi mnogi od vas isto uradili jer taj očaj u ženinom glasu je bio… nisi mogao da prođeš ravnodušan pored nje. I eto poželimo joj da dobije posao”, rekla je ova majka dvoje djece.

Njen potez nije prošao nezapaženo, te su mnogi ljudi bili oduševljeni njenim gestom, koji su joj u komentarima zahvalili na dobroti.

“Respekt predivna ženo”, “Svaka čast curo, vjerujem mlađa si od mene…mame bi mogle da se ugledaju na tebe…Jako je malo takvih…Bravo”, “Uh i ja plačem, hvala ti predivna dušo”, “Veliki si onoliko koliko vidiš ‘male’ ljude”, “Divno, hvala na dobroti”, “Suza suzu stiže i dok te slušam”, bili su samo neki od komentara ispod njenog videa.

@mamabenedikta #hrvatska #balkantiktok #fyyyyyyyyyyyyyyyy #foryou #balkan #pomozimojednidrugima ♬ Last Hope (Slowed + Reverb) – Steve Ralph

Tekst: cdm.me

Foto: cdm.me

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *