5 Jula, 2024
BalkanCrna GoraTurizam

Cetinje iz ugla turista: Visoke ocjene za ljubaznost, uslugu i turističke atrakcije

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG), u sklopu projekta Integralnog upravljanja kvalitetom u destinaciji, već pet mjeseci sprovodi mjerenje online reputacije za Kotor i Cetinje.

Najnoviji rezultati za Cetinje pokazuju izuzetno visoku ocjenu kvaliteta u svim segmentima turističke ponude od strane gostiju. Rezultati se zasnivaju na recenzijama gostiju, koji su prikupljani tokom prethodnih 10 mjeseci na online platformama za putovanja, poput: Google maps, Tripadvisor, te Booking.com, Expedia, HolidayCheck…

Na osnovu 3 436 prikupljenih recenzija, nivo kvaliteta u destinaciji Cetinje je ocijenjen sa 91/100 (najviše moguće 100/100).

U okviru ovog projekta, analizirani su posebni segmenti turističke ponude. Tako su turističke atrakcije komentarisane i ocijenjene sa 93/100 na osnovu 2.029 komentara, što predstavlja odličan rezultat. Najveći broj pozitivnih komentara tiču se sela Njeguši, mauzoleja vladike Danila, Njegoševog mauzoleja, Nacionalnog parka Lovćen, Cetinjskog manastira, te Etnografskog muzeja.

Tekst: montenegro.travel

Foto: montenegro.travel

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *