19 Juna, 2024
BalkanCrna Gora

Crna Gora i ovog leta nudi nezaboravan odmor. Turisti joj se rado vraćaju

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore zajedno sa lokalnim turističkim organizacijama Bara, Kotora, Herceg Novog i Podgorice predstavila je turističku ponudu Crne Gore na promotivnom događaju u Beogradu.

Tokom promotivnog događaja, koji se održao 4. juna na Kalemegdanu, Beograđani i njihovi gosti imali su priliku da se bliže upoznaju sa turističkom ponudom Crne Gore za letnju turističku sezonu, ali i da uživaju u zvucima Gradske muzike Đenović, nastupu folklornog ansambla Crna Gora, kao i posebnom programu za decu.

Događaj na Kalemegdanu privukao je pažnju velikog broja posetilaca, dok su najmlađi uživali u interaktivnoj predstavi za decu pod nazivom “Vrijeme je za magiju“ u režiji i izvođenju crnogorskog glumca Davora Dragojevića.

Snežana Stojanović koja je posetila štand NTO CG, svake godine provodi odmor u Crnoj Gori i poručuje da se i ove godine neće ništa promeniti, te da će uživati na crnogorskom primorju.

“Prošle godine sam bila u Budvi, a naravno planiram i ove godine da idem. Ponovo ću posetiti Budvu, Herceg Novi, etno selo Žlijebi kod mojih prijatelja, a nakon toga mi je želja da se oprobam u rafting na Tari. Crnu Goru bih opisala u tri reči: kvalitet, gostoprimstvo i lepota”, kazala je Stojanović.

Da je Crna Gora jedna od omiljenih destinacija tokom letnjih meseci, potvrđuje i jedna od posetiteljki koja svake godine boravi u Crnoj Gori.

“Mi smo već rezervisali smeštaj u Petrovcu, ovo nam je treće leto da provodimo tamo. Posećivali smo Durmitor, Skadarsko jezero, Bečiće, Budvu, Herceg Novi, ali poslednjih par sezona ne menjamo lokacije jer nam je nekako Petrovac prirastao srcu”, zaključila je jedna od posetiteljki.

PR Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Milena Vujović podsjetila je da su gosti iz Srbije najbrojniji turisti svake godine, te je naglasila da su dobre najave i za ovu godinu.

„Na ovaj način želeli smo da podsetimo goste iz Srbije, koji su svake godine najbrojniji turisti, šta sve Crna Gora ima da ponudi. Verujemo da će se takav trend nastaviti i u ovoj godini. Nadamo se da će turisti iz Srbije uživati u svemu onome što smo pripremili za njih. Tu su naravno brojne manifestacije lokalnih turističkih organizacija, zatim obogaćena ponuda i unapređeni smeštajni kapaciteti, kao i odlična ponuda aktivnog odmora koja je sve atraktivnija gostima iz Srbije“, zaključila je Vujović.

Predstavnica TO Herceg Novi, Natalija Terzić istakla je da turiste u Herceg Novom očekuje uzbudljivo leto, sa bogatim kalendarom manifestacija.

Zaista, pripremili smo interesantnu letnju sezonu kada su manifestacije u pitanju, odnosno događaji i festivali. Tu je i mnogo toga što nudimo u smislu avanturističkog turizma, pešačke staze, biciklističke staze i izleti. Očekuju ih i brojni sadržaji u prirodi, pored sunčanja, kupanja i onoga što more i plaže donose sa sobom. Tu je obilazak Njegoševe škole, muzeja Mirko Komnenović koji je u Kući Iva Andrića. Sa novim događajima na kulama i tvrđavama grad se pretvara u jednu pozornicu pod otvorenim nebom“, dodala je Terzić.

Tamara Mugoša ispred TO Podgorica poručila je da Podgorica može biti prava destinacija za goste iz regiona koji žele da posete jug i sever zemlje.

„Turisti iz regiona zauzimaju značajno mesto u ukupnom turističkom prometu koji se ostvaruje u Podgorici. Iako smo mi relativno poznata turistička destinacija za turiste iz Srbije uvek smo tu na predstavljanjima u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom i ostalim lokalnim turističkim organizacijama, a u cilju privlačenja što većeg broja turista da dođu i posjete naš grad. Pored formi aktivnog odmora, prirodnih resursa i generalno uživanja u prirodi, turiste sve više privlači naše bogato kulturno-istorijsko nasleđe“, zaključila je Mugoša.

Tekst: danas.rs

Foto: Jordan Banks

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *