23 Jula, 2024
Uncategorized

Restoran splav “Alaska priča”

Restoran splav „Alaska priča“, ako je sudeći po rečima srpskog glumačkog barda, Feđe Stojanovića, je najbolja i njegova „omiljena kafana“ u Grockoj. U restoranu postoji i „glumčevo ćoše“ te je lako zaključiti da se restoran i glumac koji mu je bio jedan od prvih gostiju i koji mu je prorekao sjajnu budućnost,  uzajamno poštuju i da je ova nesvakidašnja ljubav i te kako uzvraćena.

„Alaska priča“ se nalazi na Dunavskom keju u Grockoj, na delu reke gde je ona najšira u svom prirodnom toku, sa prelepim pogledom na ustalasalu vodu i Gročansku adu. Iz daljine posmatrano, podseća na cvetnu baštu jarkih boja jer je čitav splav ukrašen cvetnim aranžmanima koji mu daju posebnu draž.

Iako je splav ukotvljen na Dunavu još od ranih devedesetih godina prošlog veka, svoj puni zamah dobija 2015. godine kada dobija sadašnji izgled i kada iz „Tajne“ prerasta u „Alasku priču“. Gostima je dostupan svakog dana od podneva do 22 sata uveče, a vikendom ga je gotovo nemoguće posetiti bez rezervacije.

Blizina Pančeva, Beograda i Smedereva nizvodno uz Dunav obezbeđuje splavu stalne i brojne goste, koji osim u prelepom pogledu i divnoj atmosferi, mogu da uživaju u izvrsno spremljenoj hrani, tradicionalnim jelima i bogatom asortimanu pića iz kojeg se posebno ističu vina.

„Alaska priča“ je jedini restoran u Grockoj koji sprema ribu na roštilju, a sudeći prema komentarima posetilaca i gostiju, hrana ne samo da je ukusna i majstorski spremljena već se može konzumirati i po veoma pristojnoj ceni. Obedovanje je omogućeno u restoranu, u zatvorenom i otvorenom delu splava, a hrana se može i poneti.

 

Iz bogatog menija restorana izdvaja se jedinstvena ponuda, smuđ i somovina na žaru kao i pržena deverika. Iskusni gurmani tvrde da je reč o najukusnije spremljenim specijalitetima koji privlači brojne goste iz srpske prestonice i šire, a kojima se ne mogu mnogi pohvaliti.

Alasi, po kojima je ovaj restoran i dobio ime, kažu da je riblja čorba sve bolja i bolja ukoliko je skuvana od što više vrsta ribe. „Alaska priča“ se može pohvaliti i ovom pikanterijom jer u svojoj ponudi gostima pruža riblju čorbu kojoj poseban ukus daju mrena, deverika, som i smuđ.

Restoran splav „Alaska priča“ radi sezonski i otvoren je od početka marta do kraja oktobra svake godine. Povremeno mu je utorak neradni dan, o čemu se gosti mogu informisati putem telefona. Pogodan je i za sve vrste intimnih proslava i slavlja. Na koji god način iskusite uživanje u „Alaskoj priči“, jedno je sigurno. Ponovo ćete mu se vratiti. Ljubazno osoblje, izvrsna usluga i Dunav, garantuju to!

Restoran “Alaska priča”, Dunavski kej, Grocka

064/8471-771

FB stranica “Alaska priča”

IG nalog “Alaska priča”

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *