25 Juna, 2024
AktuelnoHrvatska

Hrvatsko tenisko finale u muškom dublu na OI u Japanu! I zlato i srebro!

Marin Čilić i Ivan Dodig su dominantnom pobjedom 6:2, 6:2 protiv novozelanđanske kombinacije Daniell/Venus izborili finale Olimpijskih igara i barem srebro. U drugom su polufinalnom meču Nikola Mektić i Mate Pavić pobjedom 6:4, 6:4 protiv američkog para Sandgren/Krajicek izborili hrvatsko finale.

PRVI put još od 1908. godine u finalu olimpijskog turnira muških teniskih parova igrat će tenisači iz iste zemlje. Bit će to Hrvati Marin Čilić i Ivan Dodig s jedne strane mreže te Nikola Mektić i Mate Pavić s druge.

Samo dva puta u povijesti se dogodilo da u finalu igraju tenisači iz iste zemlje. Prvi put kad su 1904. godine na cijelom turniru sudjelovali samo američki parovi i drugi put četiri godine kasnije, kada su Britanci osvojili sve medalje u konkurenciji parova iz osam zemalja. Uz napomenu da tenisa na Igrama nije bilo od 1924. do 1988. godine…

U ženskim parovima samo se jednom dogodilo da su u finalu parovi iz iste zemlje. U Antwerpenu 1920. godine Britanke Kathleen McKane i Winifred McNair su bile bolje od Winfried Beamish i Dorothy Holman. U mješovitim parovima tri puta se dogodilo da su finalisti iz iste zemlje (1912., 1924., 2016.).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *