25 Juna, 2024
AktuelnoSrbija

Centar DBA za smrtnu kaznu pedofilima koji su izvršili zločin i javni registar

Kako stoji u saopštenju dostavljenom portalu Na Drugi Pogled od strane Centra DBA, pedofilija je opasna mentalna bolest za koju ne postoji lek ili terapija koja bi pedofila mogla da obuzda. Nisu svi pedofili seksualni prestupnici i obrnuto. Neke od njih ne privlače deca ali ih privlači seksualno zlostavljanje dece, kao zamena na neko odraslo lice koje im nije dostupno ili zlostavljanje jednostavno predstavlja potrebu za dominacijom i kontrolom. U svakom slučaju, pedofilija je neizlečivo stanje uma.

Marijin zakon koji je usvojen 2013-te godine doneo je strožije kazne za pedofile kao i registar pedofila. U ovaj registar do sada je upisano nesto malo preko 300 pedofila i taj broj raste. Lica koja su u registru pedofila imaju zabranu posećivanja mesta na kojima se okupljaju maloletnici. U obavezi su i da posećuju savetovališta i ustanove, a svako putovanje u inostranstvo moraju da prijave. Takođe, zabranjeno im je da se bave poslovima koji su vezani za rad sa decom.

Registar pedofila obuhvata sledeće podatke:
– Ime i prezime osuđenog i njegovu adresu
– Matični broj
– Fotografije
– Podaci o zaposlenju
– Urođeni znaci, tetovaže
– Podaci o krivičnom delu i kazni
– DNK profil

Nažalost, registar pedofila nije javan, već je dostupan samo državnim institucijama.

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA smatra da je potrebna izmena Zakona o zaštiti podataka o ličnosti kako bi bili ispunjeni uslovi da registar bude javnog karaktera te da bude dostupan svakom građaninu. Uvidom u registar građani će pre svega znati da u njihovoj blizini živi pedofil. Smatramo da je obaveza države da svojim građanima omogući takvu vrstu informacije te ćemo u narednom periodu pokrenuti prikupljanje potpisa za izmenu spornih članova Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

U javnom registru potrebno je da se nađu oni pedofili koji nisu izvršili krivična dela silovanja, obljube ili ubistva deteta, ali postoje presude na osnovu validnih dokaza da su imali nameru za izvršenje dela ili su samo vršili digitalno nasilje putem interneta. Isto tako, smatramo da bi ova lica morala do kraja svog života da budu pod nadzorom kao i da nose nanogicu.

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA zalagaće se i za uvođenje smrtne kazne za one pedofile kod kojih je utvrđeno, egzaktnim dokazima, da su izvršili silovanje, obljubu ili ubistvo deteta. Svaka druga sankcija koja se primeni na njima ne može da da nikakav pozitivan rezultat a njihov boravak u zatvorima i hranu plaćaju građani Srbije. Oni su uglavnom u zatvorima i zaštićeni jer su najčešće odvojeni od ostalih zatvorenika kako ih niko ne bi maltretirao. Jedina kazna koja je adekvatna za ova lica je smrtna kazna, a dok čekaju na izvršenje, da im se oduzmu sva prava, te da mogu da budu iskorišćeni kao “dobrovoljci” na kojima bi se testirali novi lekovi i vakcine.

Izvor: centarzabezbednost.org

Foto: centarzabezbednost.org

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *