23 Oktobra, 2024
AktuelnoSrbija

„Braća Mirčić“ podržavaju prvorangirani basket tim na svetu „Liman 3 x 3“

Jedan od tri člana basket ekipe „Liman 3 x 3“, trenutno prvorangirane ekipe na svetu i NVP Svetskog tura za 2017. godinu Stefan Stojačić, boravio je ovih dana u Mladenovcu, kao gost porodične firme „Braća Mirčić“, koja je oficijalni sponzor merenja vremena u ovom timu. Zajedno sa švajcarskom firmom „Grovana“, „Braća Mirčić“ su darodavci brendiranog sata švajcarskog giganta, koji u čast ove ekipe u basketu, u Srbiji nosi upravo njihovo ime, „Liman 3 x 3“. Ove dve firme pobedničku ekipu prate već tri godine, nagrađuju sve njihove uspehe i to će nastaviti da čine i ubuduće, naglašava mladenovački privrednik Gordan Mirčić.

Stefan Stojačić je svoju karijeru započeo kao profesionalni košarkaš u standadnoj postavci 5 na 5 i bio je član mnogih klubova u Srbiji. U Jadranskoj ligi je igrao za Crvenu Zvezdu i za Radnički iz Kragujevca, da bi se potom vratio u novosadsku Vojvodinu, kada je odlučio da produži svoje školovanje. Upisao je elektrotehniku na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu i postao jedan od igrača basketskog tima ove visokoškolske ustanove, koji danas nosi ime „Liman 3 x 3“.

Stojačić je vlasnik tri fakultetske diplome, a zbog ozbiljne povrede  propustio je nekoliko trenažnih procesa i takmičenja. To je i razlog zbog čega trenutno nije deo srpske basket reprezentacije, čija dva od tri člana su upravo igrači „Limana 3 x 3“.

Tekst: Predrag Aleksendrić

Foto: nadrugipogled.com/arhiva

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *