15 Aprila, 2024
AktuelnoBosna i Hercegovina

Otac iz BiH objavio da prodaje bubreg da spasi kćer, YouTuber mu donio 10.000 €

OČAJNI tata iz Bosne i Hercegovine Kemal Pehlivanović prije nekoliko je dana na Facebooku objavio da prodaje bubreg kako bi svojoj kćeri Lamiji spasio život. Lamija je, kako pišu bosansko-hercegovački mediji, rođena sa srčanom manom, dijagnosticiranom kao AVSD i Microcephaliom, Veloshisis (anomalie multiplices). Zbog rascjepa nepca, malena Lamija hrani se preko sonde, a problem bi mogao biti riješen operacijom za koju joj je bilo potrebno skupiti 13.950 eura.

 

Zbog skupe operacije, njezin otac je ponudio svoj bubreg na prodaju, ali ga je od toga spasio jedan od najpoznatijih bosansko-hercegovačkih YouTubera, Amir Hadžić.

Hadžić je na svom YouTube kanalu pokrenuo humanitarnu akciju na live-streamu na kojoj je za četiri sata skupio 10 tisuća eura, a novac je odmah nakon toga predao Kemalu.

Amir Hadžić jedan je od najpopularnijih YouTubera u Bosni i Hercegovini. Postao je popularan prije nekoliko godina kada je svojim komičnim videima osvojio regiju. Prati ga više od 350 tisuća ljudi, a u nekoliko je navrata završio u svim regionalnim medijima zbog popularnosti njegovih istupa o životu, nacionalizmu i plaćama u BiH i regiji.

Tekst: index.hr

Foto: facebook.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *