22 Oktobra, 2024
BalkanSrbija

Čovek je postavio sliku svoga sina kao ograničenje brzine

Od početka leta oko 120 stradalih u udesima u Srbiji, u prvih sedam meseci 680.000 prekršajnih kazni

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da je od početka leta u udesima na putevima Srbije stradalo oko 120 osoba a da je od početka godine, saobraćajna policija napisala 680.000 prekršajnih kazni, od kojih blizu 200.000 zbog prekoračenja brzine.

Gostujući na Radio-televiziji Srbije, Rebić je kazao da u prethodnih deset godina, u letnjim mesecima prosečno strada izmedju 170 i 260 osoba u saobraćajnim nesrećama.

“Ta statistika je povoljnija nego početkom 21. veka. U medjuvremenu smo uveli mere koje ni neke bogatije zemlje u okruženju nemaju, poput prosečne brzine. Zakon gotovo da ne može biti rigorozniji, za nasilničku vožnju je propisana kazna zatvora od 30 do 60 dana plus novčani iznos od 120.000 do 140.000 ali i pored toga, svakog meseca imamo najmanje po 150 takvih vozača”, rekao je Rebić, a prenosi Beta.

Zajedno sa ovom informacijom, na društvenim mrežama se pojavila fotografija brzinomera u automobilu  na kojem kod oznake za dostignutu brzinu od 100 km/h stoji fotografija maloletnog dečaka. Tu fotografiju je navodno postavio vozač koji sebe podseća da prekomernom brzinom ugrožava kako sebe i svog maloletnog sina, tako i živote drugih vozača i njihove dece.

Tekst: Predrag Aleksendrić

Foto: twitter.com/DaZivimSan

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *