25 Oktobra, 2024
Aktuelno

„Braća Mirčić“ deveti put darivali satovima učenike generacije

Dodela godišnjih nagrada učenicima generacije u Mladenovcu održana je u petak, 14. juna 2019. godine u svečanoj sali „Dr Elsi Inglis“. Organizator ove manifestacije i njen osnivač, firma „Braća Mirčić“, devetu godinu za redom su darivali najbolje đake mladenovačkih osnovnih i srednjih škola „Grovana“ satovima, a ove godine nagradu je dobio i najbolji učenik Osnovne muzičke škole „Stevan Hristić“ u Mladenovcu.

Svečanoj dodeli godišnjih nagrada učenicima generacije u Mladenovcu je prisustvovao predstavnik švajcarske ambasade u Beogradu, koja je od pre dve godine uključena u ovaj projekat, ataše za ekonomiju Dragica Tomčić. Ove godine, oficijelni domaćin je bila OŠ „Sveti Sava“ i njen direktor Milisav Tomčić, a gost je bio i profesor Beogradskog univerziteta u penziji, dr Živoslav Tešić, u ime Srpskog hemijskog društva koje već godinama sa firmom „Braća Mirčić“ realizuje projekat „Vreme znanja“. Dodeli satova i dodatnih poklona đacima generacije su, pored njihovih roditelja, prisustvovali i direktori svih škola u Mladenovcu, koje su dobitnici nagrada upravo završili i to kao najbolji đaci u generaciji.

Prisutnima se na početku obratio glavni organizator ove manifestacije Gordan Mirčić, poručivši dobitnicima nagrada da će im sat pokazivati tačno vrema, ali da sami moraju da prepoznaju „svoje PRAVO vreme“ i da nastave da prate one vrednosti koje su ih dovele do već ostvarenih rezultata!

 

Gostima svečanosti se zatim obratio, u ime ovogodišnjeg domaćina, direktor OŠ „Sveti Sava“, Milisav Tomčić koji je podsetio na činjenicu da je prva škola, još pre proglašenja Mladenovca od strane kralja Aleksandra I Obrenovića za varošicu 1893. godine, u Selo Mladenovcu podignuta 1868. godine. On je takođe dodao da je prva škola varošice Mladenovac osnovana 1903. godine i da je to današnja Gimnazija.

Profesor Beogradskog univerziteta u penziji i predstavnik Srpskog hemijskog društva dr Živoslav Tešić je istakao da mu je izuzetno drago što učestvuje u svojevrsnoj promociji najboljih mladenovačkih đaka, koji su, pojedinačno, uvek značajan deo Beogradskog univerziteta, te Hemijskog fakulteta, ali i prestižnih univerziteta i institucija u Evropi i Americi i da kao takvi daju izuzetan doprinos nauci i društvu. On je istakao, kada u Srbiji bude postojao sistem, da će svi ti pojedinačni doprinosti, udruženi predstavljati nemerljivu snagu.

Ataše za ekonomiju švajcarske ambasade u Beogradu Dragica Tomčić pozvala je dobitnike ovogodišnjih nagrada da nastave dobro da uče i da se dalje usavršavaju zbog, kako je rekla, lične dobiti, dobiti njihovih porodica, kao i društva u celini.

Nakon svečane dodele nagrada najboljim đacima, u sali „Dr Elsi Inglis“ je održan prigodan koktel.

Ovogodišnji đaci generacije u mladenovačkim školama su:

  1. Ana Stankić, OŠ „Bora Lazić“, Vlaška
  2. Strahinja Kuzmanović, OŠ „Živomir Savković“, Kovačevac
  3. Bojana Stefanović, OŠ „Sveti Sava“, Mladenovac
  4. Andrija Stojanović, OŠ „Kosta Đukić, Mladenovac
  5. Katarina Đorđević, OŠ „Momčilo Živojinović“, Mladenovac
  6. Natalija Jovović, OŠ „Milica Milošević“, Jagnjilo
  7. Sara Milijanović, Gimnazija, Mladenovac
  8. Gligorije Petrović, Tehnička škola, Mladenovac
  9. Anita Maksimović, OMŠ „Stevan Hristić“, Mladenovac

 

Tekst: Predrag Aleksendrić

Foto: Stefan Đurić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *