21 Maja, 2024
Aktuelno

Ukradena sigurnosna kamera na putnom prelazu u Mladenovcu

Na novoizgrađenom putnom prelazu „Pijaca“ u Mladenovcu, koji je pre samo dvadesetak dana pušten u rad, lopov je tokom noći ukrao video sigurnosnu kameru.

U noći između 18. i 19. marta, tridesetak minuta posle ponoći, lopov je došetao do putnog prelaza, obukao radno odelo, popeo se na reflektorski stub, skinuo video-kameru i odšetao sa mesta krađe, saopštile su „Infrastrukture železnice“.

Za svega desetak minuta sa novog putnog prelaza u Mladenovcu odneta je video-oprema. Kradljivac nije znao da njegovu lopovsku akciju snima još jedna sigurnosna kamera na ovom putnom prelazu, navodi se u saopštenju.

„Infrastruktura železnice Srbije“ snimak i fotografije sa ovog putnog prelaza dostaviće uz krivičnu prijavu koja se priprema.

Ovom krađom nije samo naneta materijalna šteta zbog ukradene kamere, već se bez sigurnosnih snimaka sa novog putnog prelaza ne može na pravi način pratiti stanje bezbednosti železničkog i drumskog saobraćaja na ovom mestu, ističe se u saopštenju.

U najsavremeniji automatizovani putni prelaz „Pijaca“ u Mladenovcu, „Infrastruktura železnice Srbije“ uložila je oko 20 miliona dinara i izgradila ga upravo zbog potreba građana tog naselja.

U okviru sveobuhvatne modernizacije železničke infrastrukture u Srbiji, povećanju bezbednosti na putnim prelazima daje se veliki značaj. Samo u proteklih godinu dana automatizovano je 14 putnih prelaza u Srbiji.

Istovremeno, na pruzi Mladenovac–Palanka, na putnim prelazima u mestima Ratari i Rabrovac, lopovi su više puta ukrali znake vertikalne drumske signalizacije i na taj način direktno ugrozili bezbednost saobraćaja.

Izvor: rts.rs

Foto: Infrastruktura Železnice

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *