19 Aprila, 2024
BalkanBosna i Hercegovina

David Dragičević sahranjen u Austriji

Sve je već rečeno, a ništa učinjeno nije. Dragi moj sine, dušo moja. Dragi naš Davide, dušo naša. Nadam se da ćeš danas pronaći svoj spokoj rekao je danas Davor Dragičević na drugoj sahrani svog sina Davida Dragičevića.

Posmrtni ostaci Davida Dragićevića, ubijenog mladića iz Banjaluke sahranjeni su danas u austrijskom gradu Wiener Neustadt, u blizini Beča, gdje živi njegova majka Suzana Radanović.

Sahrani su pored porodice i prijatelja, prisustvovali Banjalučani, članovi grupe “Pravda za Davida”. Sahrani je prisustvovao i Muriz Memić, otac Dženana Memića, kao i Valentin Inzko, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. Pri spuštanju sanduka u grobnicu okupljeni su uzviknuli “Pravda za Davida, pravda za svu našu djecu, pravda za Dženana, roditelji nikada neće ostati sami”.

Davor Dragićević u kapeli se obratio okupljenima i zahvalio se što su došli na drugu sahranu njegovog sina.

“Oprostiti se od njega danas ne mogu. Halaliti svoje dijete od 21 godinu, državo, neću nikada. Nadam se da će moje dijete ovdje naći bar spokoj, mir neće ni on, ni ja, dok god ubice šetaju Banjalukom, Republikom Srpskom i Bosnom i Hercegovinom”, rekao je Davor Dragičević.

Naglasio je da ga ne interesuje šta će ko jednog dana reći o njemu i njegovom sinu.

Davor Dragičević

Izvor: N1 BIH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *