25 Oktobra, 2024
AktuelnoSrbija

Konstrakta u finalu Evrovizije – Milion pregleda na YT njenog polufinalnog nastupa

Ovogodišnja srpska predstavnica na takmičenju za pesmu Evrovizije Ana Đurić Konstrakta nastupila je u drugoj polufinalnoj večeri ovog takmičenja, nakon čega se plasirala u finale. Pored Konstrakte na Eurovision Song Contest 2022 koji se održava u Torinu u Italiji plasirale su se još Belgija, Republika Češka, Azerbejdžan, Poljska, Finska, Estonija, Australija, Švedska, Rumunija.

Konstraktin nastup publika je pozdravila gromoglasnim aplauzom i ovacijama, a zvaničan Tviter nalog Evrovizije joj je posvetio više objava.

U prvoj objavi su Srbiju najavili uz poziv „zgrabite svoje peškire“. Zatim su u drugoj i trećoj napisali „BITI-BITI-BITI-BITI ZDRAVA“ uz emotikon tapšanja i video snimak.

Podsetili su i da je ovo prvi put u istoriji da je neko pevao na latinskom jeziku, a prilikom objave o broju tvitova posvećenih Konstrakti naveli su da su “sigurni da je većina tapšala sa Konstraktom dok je tvitovala”.

Drugo polufinalno veče nije bilo ni malo lako, a o tome svedoče i trenuci kada su se birali finalisti. Voditelji su izgovarali imena takmičara koji su prošli u finale. Prvo je prošla Belgija, pa zatim Češka Republika, Azerbejdžan… Mnogi su sa nestrpljenjem očekivali da čuju ime Srbija, ali do toga nije došlo. Sve do poslednjeg momenta, kada je Laura Pausini, jedna od voditeljki Evrosonga, uzviknula ime Srbija.

Nakon prve polufinalne večeri, održane u utorak, u finale su se plasirali Švajcarska, Litvanija, Jermenija, Island, Portugal, Norveška, Grčka, Ukrajina, Moldavija i Holandija.

U finale koje je na programu u subotu, 14. maja 2022. godine, prema propizicijama takmičenja, automatski su se plasirali Nemačka, Španija, Velika Britanija, Francuska i domaćin Italija, članovi takozvane „Velike petorke” Evrovizije.

Prema kladionicama, najveći favorit za pobedu na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije je Kaluš, orkeastar iz Ukrajine.

Tekst: Predrag Aleksendrić

Foto: REUTERS/Yara Nardi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *