19 Marta, 2024
Aktuelno

Šest godina od velikog masakra u Srbiji – 13 ubistava i samoubistvo u Velikoj Ivanči

Od najvećeg masakra koji Srbija pamti danas se navršava šest godina. Na današnji dan, Ljubiša Bogdanović je u selu Velika Ivanča kod Mladenovca hladnokrvno ubio 13 ljudi, među kojima čak i rođenog sina i majku.

Bilo je tek nešto više od pet sati ujutru kada je krvavi pir krenuo. Većina meštana sela je spavalo u svojim kućama, ni ne sluteći da to jutro neće dočekati živi.

Ljubiša je prvo u svojoj kući ubio sina Branka (42) i majku Dobrilu (83), a ženu Javorku teško ranio. Onda je krenuo u masakr po komšiluku. U kući porodice Stekić usmrtio je majku i ćerku, Danicu i Draganu, a potom u kući porodice Despotović ubio je Mikaila i Milenu, njihovog unuka Gorana Despotovića, njegovu devetnaestogodišnju suprugu Jovanu i njihovog dvogodišnjeg sina Davida.

To ubistvo posebno je potreslo javnost, a istraga je pokazala da se Jovana do kraja grčevito borila da zaštiti malenog Davida.

– Ljubiša je u njihovoj kući najpre na vratima ubio Mikaila, koji je pao na pod, zatim njegovu suprugu Milenu, pa Jovaninog supruga Gorana. Jovana je sa sinom spavala sama u drugoj sobi. Sigurno je čula pucnjavu i najverovatnije je ona strgla posteljinu sa sebe i sina, kako bi se dokopala telefona. Pozvala je policiju i viknula da joj je muž ubijen. Tada je ubica i ušao u njenu sobu. Jovana se okrenula ka sinu, kako bi ga zaštitila, ali, nažalost, nije uspela – ispričali su tada u policiji.

U sledećoj kući, porodice Mijailović, ubio je bračni par Velju i Olgu, a potom u kući porodice Ješić ubio je majku i sina, Ljubinu i Miloša.

Masovno ubistvo u Velikoj Ivanči – VIDEO

Lančano ubistvo, koje je trajalo oko pola sata, završilo je dolaskom policije i pokušajem počinioca da izvrši samoubistvo hicem u glavu. U bolnici je kasnije podlegao povredama.

Sahrana stradalih u Velikoj Ivanči – VIDEO

Izvor: telegraf.rs/RTV Mladenovac

Foto: nadrugipogled.com/arhiva

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *